De kunst van het vertellen

zondag, 01 oktober 2023

De kunst van het vertellen

De kunst van het vertellen

Gastsprekers van de 1e generatie vormen nog steeds de ronkende motor van LSG. En ze vertellen graag over hun herinneringen, het kan nu nog! Maar er komt een moment dat zij er niet meer zijn. Jaarlijks neemt hun aantal met ongeveer 10% af. Daarom investeren we óók in de naoorlogse generatie gastsprekers. Zij nemen het stokje over en wat zijn zij krachtig!

Inmiddels is de naoorlogse groep gastsprekers al gegroeid tot 35% van het totaal aan gastsprekers.

Waar de één bij uitstek geschikt is voor basisschoolleerlingen, is een ander juist heel passend bij oudere leerlingen of een hoger niveau van onderwijs. De aansluiting bij leeftijd en niveau hangt niet alleen af van de inhoud van de vertelling, maar ook van woordkeuze, stijl van presenteren en manier van interactie met leerlingen.

“Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Een verhaal kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.” Citaat Mieke Bouma (oprichter van de Storytelling Academy).

Daarom worden alle nieuwe gastsprekers geschoold in de kunst van het vertellen. En dat is een feest, want een goede vertelling is zó inspirerend! We worden daarbij ondersteund door professionele verhalenvertellers van de Storytelling Academy.

Wil jij je als docent ook laten inspireren op het gebied van storytelling? Kijk dan eens op www.storytellingacademy.nl

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons